2024 m. birželio 25 d., antradienis

JUBILIEJINĖ LIETUVOS EKSLIBRISO PARODA PRISTATYTA KAUNE

 

Kauno ekslibriso menininkai, parodos organizatoriai ir svečiai

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka tęsia tradiciją organizuoti respublikines ekslibriso parodas. 25-ąją Lietuvos ekslibriso parodą jau buvo galima apžiūrėti Šiauliuose, o šiuo metu ji yra eksponuojama Kaune. Birželio 21 d. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Galaunių namuose vykusiame parodos pristatyme pasidžiaugta, kad ekslibrisas atgimsta kaip atvira, laisva meno forma, kuri galbūt jau nebeatlieka savo tiesioginės paskirties, tačiau vis dar primena tradicijų svarbą. „Vienas svarbiausių dalykų yra išlaikyti tradiciją, kurią pradėjo grafikas Paulius Galaunė. Viena iš meno misijų yra įkvėpti, suburti bendraminčius, išlaikyti ir tęsti tradiciją, kurti, dalintis ir diskutuoti“, – kalbėjo menotyrininkė Kristina Dailidaitė.

Galimybe dalyvauti šioje parodoje pasidžiaugė ir patys menininkai. Sakė, kad jiems reikia tokių renginių, kur galėtų tarpusavyje daugiau pabendrauti ir galbūt vieni iš kitų ko nors pasimokyti.

 25-oji Lietuvos ekslibrisų paroda eksponuojama:

2024 m. birželio 21 d. – rugpjūčio 1 d. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Galaunių namuose, Vydūno al. 2, Kaunas.

2024 m. rugpjūčio 14–30 d. Lietuvos dailininkų sąjungos Projektų erdvėje, Vokiečių g. 4, Vilnius.

2024 m. lapkričio 27 d. – gruodžio 12 d. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, H. Manto g. 25, Klaipėda.

Projektą „Dvidešimt penktoji Lietuvos ekslibriso paroda“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Projekto partneriai: Lietuvos dailininkų sąjunga, Vilniaus grafikos meno centras, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Galaunių namai-muziejus, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.

Dianos Janušaitės inf. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą