2024 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

VILNIUJE PRISTATYTA JUBILIEJINĖ LIETUVOS EKSLIBRISO PARODA

 

25-oji respublikinė ekslibrisų paroda Vilniuje, LDS Projektų erdvėje. Parodą pristatė prof. Vaidotas Janulis, LDS pirmininkė prof. Eglė Ganda Bogdanienė, Vilniaus grafikos centro direktorė Jurga Minčinauskienė ir kt. 

2024 m. rugpjūčio 30 d. Lietuvos dailininkų sąjungos Projektų erdvėje vyko 25-osios Lietuvos ekslibriso parodos uždarymas. Parodoje vilniečiai ir miesto svečiai, be Lietuvos meno pasaulyje puikiai žinomų vardų, išvydo ir rečiau matomų ar savamokslių autorių kūrinių. Menotyrininkės Jurgos Minčinauskienės nuomone, tai tik įrodo, kad ekslibrisas yra saviraiškai atvira, plačią kūrėjų bendruomenę vienijanti medija: „Svarbiausia, kad 25-ąjį kartą rengiama paroda žymi neblėstantį domėjimąsi knygos ženklu, pagerbia šios srities entuziastus, be kurių nebūtų tęstinumo, tokio aktualaus ir brangintino šiomis neramiomis dienomis.“

Parodą jau buvo galima apžiūrėti Šiauliuose, Kaune, Vilniuje, o 2024 m. lapkričio 27 d. – gruodžio 12 d. ji bus eksponuojama Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, H. Manto g. 25, Klaipėda.

Projektą „Dvidešimt penktoji Lietuvos ekslibriso paroda“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Projekto partneriai: Lietuvos dailininkų sąjunga, Vilniaus grafikos meno centras, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Galaunių namai-muziejus, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.

Dianos Janušaitės inf.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą