2024 m. birželio 4 d., antradienis

EKSLIBRISO DIRBTUVĖS DAILININKUI STASIUI UŠINSKUI ATMINTI

 

2024 m. birželio 4 d. edukacijos Pakruojo sinagogoje. Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos moksleiviai ir edukatorė Lolita iš Šiaulių.

2024 metais Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešoji biblioteka įgyvendina projektą „Reveransas Stasiui Ušinskui ir jo Marionečių teatrui“. Stasys Ušinskas yra Lietuvos dailininkas, vitražistas, scenografas, pedagogas, lėlininkas. Projektas skirtas šiam garsiam iš Pakruojo kilusiam menininkui atminti, jo kūrybai aktualizuoti.

Projekto partnerė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio biblioteka gausioje renginių programoje pristatė knygos ženklo edukaciją, kurią vedė Lolita Putramentienė. Renginių ciklo trečioje dalyje – kūrybinėse laboratorijose – dalyvavo Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos moksleiviai. Susirinkusieji monotipijos technika kūrė autoekslibrisus, taip įprasmindami ir siedami save su gimtuoju kraštu. Rezultatai pranoko lūkesčius – miniatiūros suspindo visu savo grožiu, mokinių veidai pasipuošė šypsenomis. Kūrybines jėgas išbandė ir Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos bei padalinių bibliotekininkai. Dirbtuvėse dalyviai sužinojo kaip praktiškai panaudoti sukurtus knygos ženklus.

Lolitos Putramentienės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą