2023 m. liepos 3 d., pirmadienis

PARODOSE EKSPONUOJAMI AUŠROS ČAPSKYTĖS-ŠARAUSKIENĖS EKSLIBRISAI

 

Aušra Čapskytė-Šarauskienė prie asmeninės ekslibrisų parodos (2023). Nuotr. iš dail. archyvo.

Nacionaliniame Vėžio institute Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriuje eksponuojama grafikės Aušros Čapskytės-Šarauskienės ekslibrisų paroda „Raktas Nr. 2“. Paroda galėsime džiaugtis dar tris mėnesius iki spalio 8 d. Taip pat iki šių metų spalio 1 d. Vilniaus televizijos bokšte bus eksponuojama kūrėjos ekslibrisų paroda „Pasižvalgymai“. Nuo kovo 23 d. iki gegužės 2 d. Vilniaus universitetobibliotekoje veikė A. Čapskytės-Šarauskienės ekslibrisų paroda „Raktas Nr. 1“. Planuojama, kad nedidėlė kūrėjos drobių paroda šiais metais dar keliaus į Nacionalinę teismų administraciją.

Kaip ne kartą yra sakiusi pati grafikė, jai ekslibriso kūrimas – tarsi užduotis ar galvosūkis: žmogaus charakterio bruožus, svarbius jo gyvenimo įvykius, „kalbančius“ simbolius sutalpinti į mažo formato kūrinį: „Mano ekslibrisai – kryžiažodžiai, kuriuos gali išspręsti tik tas, kuris turi „RAKTĄ“. O „raktiniai“ žodžiai – neskubėjimas ir pastabumas.“

A. Čapskytė-Šarauskienė iš viso yra surengusi daugiau kaip 40 personalinių parodų (ekslibrisas, spalvotoji grafika, knygų grafika, tapyba). Dailininkės kūrinių yra privačiose kolekcijose Lietuvoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, JAV ir kt. 

Dianos Janušaitės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą