2023 m. liepos 20 d., ketvirtadienis

JOANA DANUTĖ PLIKIONYTĖ NENUSTOJA STEBINTI SAVO KŪRYBIŠKUMU

Joana Danutė Plikionytė-Bružienė savo dirbtuvėje (Vilnius, 2023-07-19)

Grafikė Joana Danutė Plikionytė yra sukūrusi daugiau nei 100 ekslibrisų. Projekto „Lietuvos ekslibriso kūrėjai XX–XXI a.: enciklopedinio žinyno rengimas“ organizatoriai, lankydami kūrėją, turėjo galimybę apžiūrėti didžiąją dalį jos sukurtų darbų. Dailininkė išsamiai papasakojo, kam jie skirti, parodė savo mėgstamiausius. Sužinojome, kad ilgus metus ją kurti skatino žymus ekslibrisų kūrėjas Valerijonas Vytautas Jucys. Paaiškėjo, kad net jų dirbtuvės buvusios greta, todėl V. V. Jucys dažnai užeidavo, užkrėsdavo savo entuziazmu, palaikymu. Vėliau pasiimdavo ekslibrisus rengiamai parodai. J. D. Plikionytė atviravo, kad to užsidegimo jai dabar labai trūksta.

Esame nuoširdžiai dėkingi menininkei už svetingumą ir už tai, kad galėjome Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo kolekciją papildyti jos kurtais mažosios grafikos darbeliais.

Projekto organizatorių aplankytos menininkės mintis apie ekslibrisą galėsite išgirsti ir jūs. Sekite naujienas bibliotekos interneto svetainėje savb.lt.

Dianos Janušaitės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą