2022 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

TARP VERTINIMO KOMISIJOS EKSPERTŲ – IR ŠAVB GERARDO BAGDONAVIČIAUS EKSLIBRISŲ FONDO PIRMININKAS PROF. VAIDOTAS JANULIS

 

Konkurso katalogas saugomas
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fonde

2022 m. Trakų istorijos muziejus surengė tarptautinį ekslibriso konkursą ,,Lietuviškoji gotika: Trakų estetikos ir fenomeno refleksijos“. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad į konkurso vertinimo komisiją buvo pakviestas ir mūsų kolega, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos galerijos parodų kuratorius, Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo pirmininkas prof. Vaidotas Janulis.

Vertinimo komisijai teko tikrai sunki užduotis – atrinkti geriausius darbus. Kaip sakė pats V. Janulis, išmoningai parinkdami temas Trakų istorijos muziejaus projektų rengėjai tokiais konkursais sudomina vis daugiau autorių dalyvauti šiose gražiose ekslibriso meno šventėse. Ne išimtis ir šis konkursas, kur gotikos grakštumas, elegancija, dominuojančios vertikalios linijos, pabrėžiančios kilimą į dangų, pritraukė gausų būrį profesionalų dailininkų, vaikų ir jaunimo.

Konkurso dalyviai džiugino ir maloniai stebino gilesnėmis temos studijomis, neapsiribojo dažniausiai naudojamų simbolių kalba, ieškojo savito, unikalaus Trakų estetikos bylojimo, remdamiesi į viduramžių epochos pamatą ir atspindėdami tik Trakams būdingą išskirtinumą.

Smagu, kad vis dar atsiranda erdvių, atveriančių savo duris keliaujančioms konkursantų darbų parodoms. Lauksime naujų konkursų, naujų projektų, prasmingų temų, įdomių ir organizatoriams, ir konkursų dalyviams.

Dianos Janušaitės inf.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą