2022 m. spalio 28 d., penktadienis

EKSLIBRISO KŪRĖJAI SAVO TALENTO NESLEPIA

Dovydo Leibzono namuose 2022-10-28

Projekto „Lietuvos ekslibriso kūrėjai XX–XXI a.: enciklopedinio žinyno rengimas“ organizatoriai, apsilankę Vilniuje pas inžinierių radiotechniką Dovydą Leibzoną, įsitikino, kad tikro talento nepaslėpsi. Nors D. Leibzonas grafikos meno niekur nesimokė, jo kuriami darbai negali nežavėti. Vien savo malonumui jis jau yra sukūręs 110 ekslibrisų. Dauguma jų skirti draugams, pažįstamiems ir žinomiems visuomenės veikėjams. Pašnekovas, pasakodamas apie savo kūrybą, atskleidė, kad menu susižavėjo dar būdamas mažas, tačiau niekada nežinojo, kurį profesinės veiklos kelią pasirinks. Matyt, likimo taip jau buvo lemta, kad D. Leibzonas galiausiai tapo inžinieriumi radiotechniku. Nepaisant to, jis neapleido savo pomėgio piešti ir iki šiol kuria ekslibrisus.

Dovydo Leibzono ekslibrisai

Kristina Daniūnaitė. Vilniaus grafikos meno centro dirbtuvės, 2022-10-28

Savo talentu nenustoja džiuginti ir grafikė Kristina Daniūnaitė. Menininkė mielai aprodė savo kūrybines dirbtuves, leido prisiliesti prie kuriamų darbų, atskleidė, kas jai yra ekslibrisas.

Ekslibrisų kūrėjams esame dėkingi už įgytą patirtį ir už tai, kad galėjome fondo kolekciją svariai papildyti ne tik žinomų kūrėjų mažosios grafikos darbeliais, bet ir reikšmingais katalogais, reikalingais rengiant Lietuvos ekslibriso kūrėjų enciklopedinį žinyną.

Projekto rengėjų aplankytų menininkų mintis apie ekslibrisą jau greitai galėsite išgirsti ir jūs. Sekite naujienas bibliotekos internetinėje svetainėje savb.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Projekto rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Dianos Janušaitės inf. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą