2021 m. spalio 4 d., pirmadienis

EKSLIBRISAIS NUSITIESTAS KELIAS NAMO: LOLITOS BRAZOS KNYGOS ŽENKLŲ PARODA DAUJĖNUOSE

 

Parodą galėsite lankyti iki 2022 m. pavasario.

Sakoma, kad atsitiktinumų nebūna. Neatsitiktinai Lolita atsidūrė Pasvalio rajone vaikystėje, kur leido nerūpestingas ir vaikiškų džiaugsmų kupinas dienas, ne be postūmio iš viršaus ji čia atsidūrė ir vėliau gyvenime. Šį kartą įkvėpimo kurti ir pasidalinti savo kūrinių skrynelės turiniu pripildė Pasvalio krašto lygumos ir ištikimas gyvenimo palydovas  – ekslibrisas. Maža forma ir talpiu simbolių pasauliu jis kviečia susipažinti, užkalbinti sielos kertes, pomėgių kraitį bei papurtyti vaizduotę siekiant visa tai apjungti. Linoraižinys papuošia ekslibrisus minkšta linija, o spalvų akcentai suteikia kūrinėliams dinamikos ir gyvumo. Tokia raiška atskleidžia ne tik knygos ženklo savininko asmenybę, bet ir menininkės vidinę pajautą.

Menininkės gyvenimas kūryboje yra tarsi kelionė. Šiame kelyje stotelių jau buvo daug, tačiau dabar takelis veda į mielas, pažįstamas, artimas vietas, o viena pirmųjų – stotelė Daujėnai. Tai vieta, kur prasideda naujas žingsnių ciklas – šį kartą kelias suka į save, paskui vaikystėje įspaustus pėdsakus, geriau pažįstant save ir aplinkinius.

Mylėdama žmogų, šį kraštą ir meną Lolita dalinasi tuo, ką turi geriausio – šiluma, draugyste ir vidiniu pasauliu per mažosios grafikos kūrinėlius.

Menotyrininkės Gražinos Montvidaitės inf.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą