2023 m. spalio 13 d., penktadienis

VILNIAUS MENININKAI PASIDALIJO SAVO MINTIMIS APIE EKSLIBRISĄ

 

Dail. Taibė Chait (Vilnius, 2023-10-12)

2023 m. spalio dvyliktą dieną projekto „Lietuvos ekslibriso kūrėjai XX–XXI a.: enciklopedinio žinyno rengimas“ organizatoriai aplankė tris gerai žinomus šalies menininkus. Pirmiausia vykta pokalbio į grafikės Taibės Chait namus. Susitikimo metu kalbėta apie ekslibrisus ir jo reikšmę Lietuvos kultūrai.

Kelionės metu aplankyta, pakalbinta menininkė Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė. Kūrėja atskleidė, kas ją paskatino sukurti pirmąjį knygos ženklą. Taip pat pasidalijo savo mintimis apie ekslibrisą, kaip meno kūrinį.

Dail. Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė (Vilnius, 2023-10-12)
Už nuoširdumą, svetingą priėmimą esame dėkingi ir kitam ekslibrisų kūrėjui – Arvydui Pakalkai. Jo dėka daugiau sužinojome apie tokius žymius menininkus, kaip Vincas Kisarauskas, Birutė Žilytė.

Dail. Arvydas Pakalka (Vilnius, 2023-10-12)
Kūrėjams esame dėkingi už įgytą patirtį ir už tai, kad galėjome fondo kolekciją svariai papildyti ne tik žinomų kūrėjų mažosios grafikos darbeliais, bet ir reikšmingais katalogais, reikalingais rengiant Lietuvos ekslibriso kūrėjų enciklopedinį žinyną.

Aplankytų menininkų mintis apie ekslibrisą jau greitai galėsite išgirsti ir jūs. Sekite naujienas bibliotekos internetinėje svetainėje savb.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Dianos Janušaitės inf.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą