2021 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

BIBLIOTEKOS SAVANORĖ KNYGOS GRAFIKOS CENTRE SUKŪRĖ EKSLIBRISĄ SAU

Su džiaugsmu kaskart priimame naują savanorį ar savanorę, nusprendusį prisijungti prie ŠAVB Knygos grafikos centre vykdomų veiklų. Pas mus apsilanko ir moksleivių, studentų, naujų iššūkių ieškančių jaunuolių, ir vyresnio amžiaus žmonių, bibliotekoje atrandančių prasmingą laisvalaikio leidimo būdą.

Pastaruosius mėnesius Knygos grafikos centre savanoriavo stropi ir labai draugiška moksleivė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos, Marta Preikšaitė. Mergina atliko įvairiausius darbus: susipažino su Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondu, skaitmenino Šiauliuose atgaivinamai Lietuvos ekslibriso parodai atsiųstus knygos ženklus, prisidėjo skaitmeninant medžiagą Lietuvos ekslibriso kūrėjų enciklopediniam žinynui , peržiūrėjo, surūšiavo ir surašė fondui perduotą profesoriaus Vytenio Rimkaus ekslibrisų kolekciją. Per daugiau nei pusę metų savanorė nuveikė išties daug svarbių bibliotekai darbų, įgijo patirties ir dalijosi savo pastebėjimais. Esame labai dėkingi Martai, kad nusprendė skirti savo laiką Knygos grafikos centrui.

Jei ir jūs norite tapti bibliotekos savanoriu ir prasmingai leisti laisvalaikį, galite kreiptis į vyr. metodininkę Ingą Petkūnaitę tel. (8 41) 52 37 48 arba el. paštu i.petkunaite@savb.lt  

Gražinos Montvidaitės info.

Bibliotekos savanorė Marta Preikšaitė sukūrė ekslibrisą sau, 2021 09 17



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą