2019 m. vasario 1 d., penktadienis

EKSLIBRISO EDUKACIJOS KNYGOS GRAFIKOS CENTRE


Kūrybinės studijos "Menoja" auklėtinės ekslibrisas. Mon, 2019.
2019 metų vasario mėnesio ekslibriso kūrybiniai procesai dvelkė besibaigiančios žiemos santūrumu. Knygos grafikos centre svečiavosi Ragainės progimnazijos pradinukai ir savo knygoms sukūrė nemenką pluoštelį nuostabių knygos ženklų. Išradingi buvo ir gimnazistai iš ŠU gimnazijos. Su auklėtiniais kartu dirbo ir juos atlydėjusios mokytojos. Savo darbais liko patenkinti ir „Saulės“ progimnazijos moksleiviai. Nepralenkiami ekslibriso kūrybiniame procese pasirodė dailės studijos „Menoja“ auklėtiniai. Jie niekaip negalėjo sustoti ir visi išsinešė po du monotipijos ekslibrisų atspaudus.

Vasario 8 dieną dailininkai iš Druskininkų pristatė  dovanojamą  ekslibrisų  kolekciją, skirtą M. K. Čiurlioniui atminti. Parodos pristatymo svečiai – dailininkas Andrius Mosiejus, fotomenininkai  Aleksandras Ostašenkovas ir Ričardas Dailidė – buvo pakviesti susikurti ekslibrisą sau. Dailininkas A. Mosiejus sau skirtame knygos ženkle pavaizdavo savo portretą gimtųjų Šiaulių fone. Nesunku atpažinti ir Aleksandro Ostašenkovo konstruktyvų fotografijų simbolika ir monograma pažymėtą ekslibrisą.

Asociacijos "3X" vadovas Andrius Mosiejus
sukūrė ekslibrisą sau ŠAVB Knygos grafikos centre.
Vasario 21 diena įsimintina išvyka į kasmetinę Vilniaus knygų mugę. Knygos grafikos centro kūrybinės dirbtuvės sutraukė gausų lankytojų būrį. Per visą darbo laiką mugėje edukacijose apsilankė apie 40 susidomėjusių žmonių. Ekslibrisus kūrė ir suaugę žmonės, ir vaikai. Visi jie buvo nustebinti gautais rezultatais. Užmegzti nauji kontaktai, susidomėję žmonės pakviesti atvykti į ŠAVB Knygos grafikos centrą.
Ekslibriso kūrimo dirbtuvės "Vilniaus knygų mugėje 2019"
Paskutinę vasario dieną Knygos grafikos centro kūrybinėse dirbtuvėse dūzgė net trys grupės moksleivių iš Gytarių ir Vinco Kudirkos  progimnazijų. Kūrėjai liko patenkinti nusipiešę knygos ženklą sau ir jį monotipijos būdu atsispaudę. Laimingi dėkojo ir išėjo nešini puikiais ekslibrisais.
Humanitarinės studijos PLĖVIASPARNIAI narių sukurti ekslibrisai .
Tos pačios dienos vakare apsilankė ir humanitarių studija „Plėviasparniai“. Tai kūrybinio rašymo grupė, kuri 2019 metais švenčia dvidešimties metų sukaktį. Į ekslibriso edukaciją susirinko studijos moterys, „Šiaulių naujienų“ žurnalistė Teresė Hokienė ir kitos viešnios. Sukurtais ekslibrisais plėviasparnės pažymėjo savo kūrybos rinktinės knygą, kuri visuomenei buvo pristatyta kovo 7 dieną.

L. Brazos inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą