2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

XVI-OJOJE TARPTAUTINĖJE VAIKŲ IR JAUNIMO EKSLIBRISO BIENALĖJE ŽARY 2016 APDOVANOTOS MOKSLEIVĖS IŠ ŠIAULIŲ

Iš kairės: „Saulėtekio“ gimnazijos moksleivės Iveta Časonytė ir Gabija Klimavičiūtė
Nuotr. R. Prišmontienės

Ekslibriso bienalė vaikams ir jaunimui Žary mieste, Lenkijoje, savo kelią pradėjo 1986 metais kaip vietinis renginys. Tapęs tradiciniu bei sulaukęs populiarumo ir pripažinimo savame krašte, 1994 metais virto tarptautiniu. Tuomet, jau V-ąją bienalę, pasiekė ekslibrisai iš 4 užsienio šalių, o 1251 autorius vertinimo komisijai pateikė 1417 kūrinių. 2010 metais XIII-oje bienalėje savo kūrybą pristatė 17 valstybių atstovai.

XIV-ąją (2012) ir XV-ąją (2014) bienales galima laikyti krizės laikotarpiu, kuomet dėl nuo organizatorių nepriklausančių priežasčių, renginio egzistavimui buvo iškilusi reali grėsmė. Nors reputacijai ir buvo suduotas smūgis, XVI-oji bienalė leidžia tikėtis, kad tridešimtmetį šiais metais švenčiantis renginys išlaikė šį išbandymą ir pretenduoja toliau sėkmingai egzistuoti, garsindamas Žary miestelio biblioteką, kraštą, o svarbiausia - ir toliau būti aikštele kuriančiam jaunimui. Tokių aikštelių nėra daug, todėl kiekviena egzistuojanti šiaip jau nedraugiškame pasaulyje, verta pagarbos ir įvertinimo.

Pagarbos bei įvertinimo nusipelno ir mūsų gimnazistės – XVI-oje bienalėje vienintelės Lietuvos atstovės. Patys nuoširdžiausi sveikinimai mergaitėms: Aistei Zinkevičiūtei - už dalyvavimą, Ivetai Časonytei - už nominaciją bei Gabijai Klimavičiūtei, kuriai skirta pirmoji vieta!

Iveta ir Gabija apdovanotos organizatorių diplomais, katalogais ir prizais. 

„Saulėtekio“ gimnazijos
dailės mokytoja Rasa Prišmontienė



„SAULĖTEKIO“ GIMNAZIJOS NUOTRAUKŲ ALBUMAS 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą