2016 m. birželio 5 d., sekmadienis

APIE EKSLIBRISUS PROJEKTE "SATELITAI"

2016 Birželio 2-4 d. daugiau nei 20-tyje Šiaulių erdvių savo kūrybą eksponavo daugiau nei 60 Šiaulių miesto menininkų. Tai LDS "Šiaulių dailininkų organizacijos" organizuotas jubiliejinis projektas „SATELITAI“, į kurį įsijungė ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka. Bibliotekoje buvo pristatytos dvi parodos: Ugniaus Ratniko "Dėlionė. Kas tai?" ir Lolitos Putramentienės-Brazos „EX LIBRIS Prisiliesk. Perduok. Ištiesk“. Parodos atidarytos birželio 3 d. 18 val. ir veiks iki birželio 12 dienos.

Parodos „EX LIBRIS Prisiliesk. Perduok. Ištiesk“ atidarymas. Projektas ƒ„SATELITAI“. Iš kairės pirmoji eilė: parodos autorė Lolita Putramentienė-Braza, parodos kuratorė Asta Kaktytė
Parodos akimirkos


























Ekslibrisai – puikus būdas pažinti žmogų, jį pažinti ir perteikti simboliais...Tai tarsi slapto kodo iššifravimas. Dabar rūpi prasmė ir žmogiškųjų savybių identifikavimas. Nuo vaikystės žinojau, kad būsiu kažkokio keisto meno atstovė. Ekslibrisas „užkariavo“ mane, o aš – jį.
Lolita Putramentienė-Braza
2016 m. birželio 3 d. 18 val.


EX LIBRIS. Prisiliesk. Perduok. Ištiesk“ 
EX LIBRIS. Prisiliesk. Perduok. Ištiesk“ 
Iš kairės: Gerardo Bagdonavičiaus
ekslibrisų fondo kuratorius Jonas Nekrašius,
parodos autorė Lolita Braza

Projekto „SATELITAI“ idėjos autorė ir
organizatorė Šiaulių dailininkų organizacijos
pirmininkė Vaiva Kovieraitė
Parodos „EX LIBRIS Prisiliesk. Perduok. Ištiesk“ dalyviai. Projektas „SATELITAI“

                          1964 metais gimiau Latvijoj. Esu lietuvė. Žiemgalė.
Būdama maža jau žinojau, kad mokysiu vaikus piešti. Svajonė išsipildė. Slapta tikėjausi tapti dailininke. Esu. Dar slaptesnį ketinimą turėjau rašyti. Rašau.

Kiek pamenu apie save, vis piešianti, ieškanti, kurianti, nenurimstanti. Tokia ir esu. Visad traukė grafikos pasaulis. Užburiančios linijos, magiškos dėmės ir neįprastos faktūros. Rimti grafiniai ieškojimai “užstrigo“ ties miniatiūrine grafika. Apie 20 metų linoleume raižau ekslibrisus.

Lolita Putramentienė-Braza
2016 m. birželio 3 d. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą