2019 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

IŠRINKTI ŠIAULIŲ VALSTYBINĖS KOLEGIJOS EKSLIBRISŲ KONKURSO NUGALĖTOJAI

2019 m. gruodžio 15 d. baigėsi ekslibriso konkursas, skirtas Šiaulių valstybinės kolegijos Informacijos valdymo studijų programai įprasminti. Konkursui savo darbus pateikė 33 dalyviai: studentai, alumnai ir dėstytojai. Gruodžio 17 d. kompetentinga 6 asmenų komisija įvertino konkurso rezultatus ir paskelbė nugalėtojus. 











Esu informacijos valdymo studijų programos absolventė, dirbu Šiaulių valstybinės kolegijos bibliotekoje. Darbas glaudžiai susijęs su efektyviu informacijos valdymu, visas mano laisvalaikis susijęs kūryba, todėl Šiaulių valstybinės kolegijos Vadybos ir komunikacijos katedros  skelbiamo ekslibrisų konkurso „Informacijos valdymo studijų programa“ užduotis- sukurti ekslibrisą man pasirodė labai įdomi ir artima.  Ekslibrisą kūriau naudodama įvairią techniką: įvairius būsimo ekslibriso fragmentus piešiau pieštukais, rašikliais, iš visų fragmentų sukūriau fotokoliažą,  pasitelkdama kompiuterinę grafiką koregavau, tobulinau  ir išbaigiau savo kūrinį.
Ekslibrise pavaizduota Šiaulių valstybinė kolegija kaip raktas į informacijos valdymo studijų programą, kurioje  suteikiamos žinios apie efektyvų informacijos, nuolat lydinčios mus per įvairias komunikacijos priemones, valdymą (rinkimą, laikymą, saugojimą ir paskirstymą).
Knyga yra  vienas iš svarbiausių, seniausių informacinių išteklių todėl ekslibriso fone pavaizduota pirmoji spausdinta lietuviška knyga Martyno Mažvydo „Katekizmas“
Džiaugiuosi, suteikta galimybe dalyvauti ekslibrisų konkurse ir taip prisidėti prie Informacijos valdymo studijų programos išskirtinumo ir viešinimo.

Kristina Blantaitienė
Alumnė, Šiaulių valstybinės kolegijos bibliotekos vedėja, I vietos laimėtoja

Perskaičius konkurso sąlygas, galvoje kirbėjo daugybė kūrybinių minčių. Originaliausia pasirodė antspaudo forma. Prisiminiau teorinę medžiagą apie informacijos valdytoją, tarptautinį žodį "InfoManagement". Man buvo aktualu, kad ženklas būtų suprantamas ir užsieniečiams. Juk informacijos valdymas - tai gebėjimas valdyti informaciją, ir žinias šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame svarbi glaudi informacijos valdytojų sąveika.

Olesia Kononenko
IIV16 gr. studentė, II vietos laimėtoja




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą