2018 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

ŽAISMINGI KOMIKSŲ DAILININKĖS MIGLĖS ANUŠAUSKAITĖS IR LEIDYKLOS "AUKSO ŽUVYS" DIREKTORĖS SIGITOS PŪKIENĖS EKSLIBRISAI

Projektas LIETUVOS EKSLIBRISUI – 500!


2018 m. balandžio 5 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Mažojoje salėje komiksų dailininkė Miglė Anušauskaitė pristatė savo komiksų knygą „Dr. Kvadratas“. Jai talkino leidyklos „Aukso žuvys“ direktorė Sigita Pūkienė.


Miglė Anušauskaitė, 2018.
Po knygos pristatymo M. Anušauskaitė ir S. Pūkienė buvo pakviestos į bibliotekos Knygos grafikos centrą, kur susikūrė asmeninį ekslibrisą monotipijos technika. Įvyko pirmosios projekto "Lietuvos ekslibrisui – 500" kūrybinės dirbtuvės.

Ekslibriso kūrybinės dirbtuvės yra projekto "Lietuvos ekslibrisui – 500" dalis, kurias finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Bibliotekos svečių ekslibrisai papildė Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo kolekciją.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka vienintelė kryptingai Lietuvoje populiarina ir kaupia ekslibrisus kaip knygos kultūros paveldą. Todėl tikimasi, kad projektas "Lietuvos ekslibrisui – 500" įkūnys ilgalaikę tradiciją šių dienų autoriams susikurti bibliotekoje ekslibrisą.

Lolitos Brazos inf.

Iš kairės: komiksų dailininkė Miglė Anušauskaitė, Knygos grafikos centro edukatorė Lolita Braza, leidyklos „Aukso žuvys“ direktorė Sigita Pūkienė. I. Slonksnytės nuotr.





Projektą dalinai finansuoja:





* Be autoriaus ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (ŠAVB) sutikimo šį kūrinį draudžiama atgaminti bet kokia forma ar būdu, viešai jį skelbti, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete), išleisti ir versti, platinti kūrinio originalą ar jo kopijas juos parduodant, nuomojant, teikiant panaudai ar kitaip perduodant nuosavybėn. Be autoriaus ir ŠAVB sutikimo draudžiama šį kūrinį, esantį viešosiose bibliotekose, mokymo įstaigose, muziejuose ar archyvuose, mokslinių tyrimų ar asmeninių studijų tikslais viešai skelbti ar padaryti jį viešai prieinamą kompiuterių tinklais tam skirtuose terminaluose tų įstaigų patalpose. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą