2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

VYDŪNO DRAUGIJOS NARĖ JURGITA GEDMINIENĖ KŪRYBINĖSE EKSLIBRISO DIRBTUVĖSE

Projektas LIETUVOS EKSLIBRISUI – 500!

Jurgita Gedminienė, 2018 m.
2018 m. gegužės 24 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje (toliau ŠAVB) vyko CXLVII „Tekstų skaitymai“, skirti Vydūno 150-osioms gimimo metinėms.  Prieš renginį Vydūno draugijos narė, renginio vedėja Jurgita Gedminienė Knygos grafikos centre susikūrė asmeninį ekslibrisą. Ekslibrise pavaizduota saulė ir spindulys. Anot, Vydūno, „Spindulys esmi begalinės šviesos“. Jurgitai vydūniškoji filosofija ypač artima.
Ekslibriso kūrybinės dirbtuvės yra projekto "Lietuvos ekslibrisui – 500" dalis. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Ekslibrisas papildė Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo kolekciją.
Lolitos Brazos inf.


Vydūno draugijos narė Jurgita Gedminienė kuria sau ekslibrisą.






Projektą dalinai finansuoja:





* Be autoriaus ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (ŠAVB) sutikimo šį kūrinį draudžiama atgaminti bet kokia forma ar būdu, viešai jį skelbti, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete), išleisti ir versti, platinti kūrinio originalą ar jo kopijas juos parduodant, nuomojant, teikiant panaudai ar kitaip perduodant nuosavybėn. Be autoriaus ir ŠAVB sutikimo draudžiama šį kūrinį, esantį viešosiose bibliotekose, mokymo įstaigose, muziejuose ar archyvuose, mokslinių tyrimų ar asmeninių studijų tikslais viešai skelbti ar padaryti jį viešai prieinamą kompiuterių tinklais tam skirtuose terminaluose tų įstaigų patalpose. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą