2017 m. balandžio 11 d., antradienis

DAILĖS KŪRINIŲ EKSPONAVIMO PATARIMAI POVILO VIŠINSKIO BIBLIOTEKOS KŪRYBINĖJE ERDVĖJE

2017 m. balandžio 11–12 dienomis ketvirtą kartą vyko „Menų dūzgės“ – kultūros edukacijos savaitė, skirta glaudinti mokyklų ir bibliotekos bendradarbiavimą. Renginius organizavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka kartu su Ugdymo plėtotės centru, Kultūros ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija.

Šių metų „Menų dūzgių“ programą sudarė devyni skirtingo turinio ir formos renginiai. Sulaukta ne tik šiauliečių, bet ir gretimų regionų gyventojų. Renginio dalyviai ne tik meno specialistai, bet ir kitų sričių mokytojai, švietimo centrų, įvairių kultūros įstaigų darbuotojai. 

Dailės mokytojai susipažino su Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondu (GBEF) bei išklausė grafikės, Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo narės, Rasos Prišmontienės pranešimą apie dailės kūrinių eksponavimą įvairiose erdvėse. Ypatingą dėmesį lektorė skyrė mažosios grafikos (ekslibriso) paruošimui parodoms, dailės olimpiadoms, vietiniams, respublikiniams ar tarptautiniams konkursams. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais dalyviai praktiškai išbandė grafikos kūrinio parengimą parodos lankytojui.

Praktinėje paskaitoje dalyvavo pedagogai iš Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų (Romualda Katauskaitė), Gilvyčių (Ingrida Špūraitė-Grinkienė), Aukštelkės (Jūratė Šlitė), Ginkūnų (Povilas Bubelis) mokyklų, Šiaulių moksleivių namų (Laura Pikelienė ir Aldona Margelienė), „Salduvės“ progimnazijos (Daiva Rozgaitė-Udrienė). 

Astos Kaktytės nuotr. ir inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą