2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

ALFONSO ČEPAUSKO EKSLIBRISŲ DOVANA

Alfonsas Čepauskas, žinomas Lietuvos dailininkas, keliautojas, žurnalistas ir knygos ženklų kūrėjas, dovanojo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje saugomam Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondui 32 autorinius ekslibrisus.
Ekslibrisai sukurti skirtingu laiku naudojant įvairias technikas. Iki šiol bibliotekoje buvo saugomas tik vienas dailininko darbas, specialiai kurtas tarptautiniam ekslibrisų konkursui „Ex libris. Šiaulių P. Višinskio bibliotekai – 50“.

Dail. A. Čepausko ekslibrisai. I. Slonksnytės nuotr.

A. Čepauskas dvidešimt metų vadovavo „Lietuvos ekslibrisininkų“ klubui, šiuo metu yra klubo garbės prezidentas. Per gyvenimą sukūrė daugiau kaip 1 200 ekslibrisų, apie 300 estampų, keliasdešimt grafikos ciklų Lietuvos istorinėmis temomis, surengė apie šimtą vietinių ir tarptautinių ekslibrisų konkursų-parodų, 55 asmenines ekslibrisų ir grafikos parodas Lietuvoje ir užsienyje. Grafiko kūryba vertinama ne tik Lietuvoje, bet užsienyje – tarptautiniuose konkursuose pelnė per penkiasdešimt įvairių apdovanojimų.

A. Čepauskas Povilo Višinskio bibliotekoje pirmą kartą lankėsi 2016 m. lapkritį Šiaulių knygų mugės dieną. Joje pristatė tarptautinę parodą „M. K.Oginskiui-250“, susipažino su Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo kolekcija.

2017 m. rugsėjo mėn. planuojama surengti dailininko ekslibrisų parodą bibliotekos galerijoje.

Astos Kaktytės inf.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą