2016 m. balandžio 22 d., penktadienis

NACIONALINEI BIBLIOTEKŲ SAVAITEI EKSLIBRISŲ “SKONIO SRIUBA"


Nuotraukos iš autorės archyvo
2016 m. balandžio 22 d., 16-ąją Nacionalinę bibliotekų savaitę, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kairių filiale šiaulietė dailininkė, humanitarinės studijos ,,Plėviasparniai“ vadovė Lolita Putramentienė-Braza  pristatė savo darbų parodą ,,Ekslibris geriau nei sriuba‘‘. 

Kodėl ekslibrisai geriau nei sriuba?
LOLITA: Pastarąją gaminame ir kuriame fizinio alkio vedami. Pilnas skrandis tikrai neduos signalo smegenims „pirmyn į kūrybą“. TAČIAU kūrėjas, sumąstęs dėl įvairių paskatų kurti ekslibrį, turės pasiteisinimų. Visi jie labai gražūs, o alkanas kūrėjas žengia truputį tolėliau, nei sotus. Kartais knygos ženklas gali uždirbti ir sriubai...Tad kodėl jis yra dar geriau? Man atrodo, kad jis yra labai individualaus skonio, kitas jo gali ir nemėgti. Tačiau, kai pamėgs daugelis,    
 pabandys prie jo prisiliesti ir kiti... 
Ekslibris metams bėgant tampa mano neatskiriama gyvenimo dalimi: poilsiu, pramoga, pažinimu, pokalbiu, istorija, nuotykiu, džiaugsmu, dovana, prisiminimais ir pačiu gyvenimu. Jis ištikimas, nepamainomas, įdomus ir paslaptingas, protingas ir kantrus. Jis moka laukti, bet jo pamiršti neįmanoma. Tai amžinai trunkanti draugystė. Jei mūsų vieną dieną nebebus, jis liks, nes ekslibris-nemirtingas. Tai mano identifikavimo ženklas, tai mano žaidimo erdvė, intelektuali dėlionė, skanūs atradimai ir nauji kūrybos horizontai. Štai kodėl EKSLIBRIS geriau nei sriuba. Kartą paragavęs, skonio nepamirši visą gyvenimą (juokiasi).


Ačiū. Sėkmės kūryboje!
GBEF, 2016

* Be autoriaus ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (ŠAVB) sutikimo šį kūrinį draudžiama atgaminti bet kokia forma ar būdu, viešai jį skelbti, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete), išleisti ir versti, platinti kūrinio originalą ar jo kopijas juos parduodant, nuomojant, teikiant panaudai ar kitaip perduodant nuosavybėn. Be autoriaus ir ŠAVB sutikimo draudžiama šį kūrinį, esantį viešosiose bibliotekose, mokymo įstaigose, muziejuose ar archyvuose, mokslinių tyrimų ar asmeninių studijų tikslais viešai skelbti ar padaryti jį viešai prieinamą kompiuterių tinklais tam skirtuose terminaluose tų įstaigų patalpose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą