2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

MOTINOS LAIŠKAS. SVEIKINIMAS SU ŠV. KALĖDOMIS IR NAUJAISIAIS METAIS!

                                                                                                       Jonas NEKRAŠIUS
Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo kuratorius

      Neseniai teko lankytis Telšiuose. Šis miestas garsėja savo originaliais kūriniais, įvairios skulptūros ir meniniai akcentai puošia Telšius. Pasigrožėjęs miestu ir sutvarkęs darbo reikalus, išskubėjau į geležinkelio stotį, turėdamas tikslą grįžti traukiniu į Šiaulius. Nusipirkau bilietą į traukinį ir turėdamas truputį laiko, vaikštinėjau po geležinkelio peroną. Besidairydamas aplinkui, ant stoties išorinės sienos pastebėjau meninį akcentą – keliolika pritvirtintų metalinių plokštelių, kuriose matėsi žmogaus ranka rašyti kažkokie tekstai. Jie priminė kaligrafiškus ekslibrisus, įvairia tvarka išbarstytus baltame stoties sienos plote. Priėjęs arčiau pamačiau, kad tai į nerūdijančias metalo plokšteles perkeltos įvairių laiškų kopijos. Stabtelėjau ir perskaičiau šiuos rašinius. Sujaudino vienas laiškas, kurį motina parašė savo vaikams. Pateikiu mažai taisytą, šios nežinomos moters, smulkia rašysena primarginto laiško fragmentą:

Brangūs vaikeliai

      Rašau šį margą laiškelį naujų metų dieną. Dėkavodama Dievui kad leido praleisti tuos praėjusius senus metus laikydamas gyvą, leido sulaukti šių naujų metų. Prašau Dievo kad šie naujieji metai atneštų daugiau teisybės nuo jūsų.
      Visus langus pražiūrėjau ir akis praverkiau belaukdama Šventųjų Kalėdų ir jūsų parvažiuojant. Rašėt kad ant šventųjų Kalėdų visi būsim vienoj kupetėlėj. Daugiau nebetikėsiu ne vieno žodelio jūsų. Labai mažai sveikatos beturiu nežinau ar sulauksiu Jūsų. Jau ketvirti metai kaip kožnam laiške rašot parvažiuosit. Senai Žentelis rašė mamyte mumis pamatysit praeinant pro savo namelio langus. Nebemeluokit bet aš jūsų netikėsiu daugiau.  Aš ką jums rašau tas viskas yra teisybė (...).

       Vaikai! Nepamirškite savo tėvų!  Būtinai juos aplankykite per šventes ar šiaip bet kokia proga, nesvarbu kur bebūtumėte. Atsiminkite, kad Jūs taip pat būsite ar esate tėvai ir to paties norėsite iš savo vaikų.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos 
Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondas 
SVEIKINA
ekslibrisų kūrėjus, tinklaraščio skaitytojus, 
ŠAVB bibliotekos lankytojus ir darbuotojus
 SU ŠV. KALĖDOMIS IR NAUJAISIAIS METAIS
Kūrybinės kloties, sveikatos, laimės ir ilgų gyvenimo metų! Linkime visiems laimingai ir džiugiai šeimoje sutikti Šventas Kalėdas ir Naujuosius metus!
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą