2015 m. sausio 6 d., antradienis

"PRISIMINIMŲ KIŠENĖJE" – ŠIAULIŲ DAILININKAS GERARDAS BAGDONAVIČIUS

Gerardas Bagdonavičius gerai žinomas XX a. Lietuvos menininkas. Šiauliuose jis buvo žymiausias dailininkas, o dešimtmetį po Antrojo pasaulinio karo vienintelis profesionalus dailininkas mieste. Anuo metu beveik visi šiauliečiai dailininką pažinojo, visi apie jį žinojo ir visur buvo sutinkamas.

Svarbiausi dailininko gyvenimo etapai - vaikystė, jaunystė ir branda - praėjo Šiauliuose. Čia jis gyveno ir kūrė. Dailininko kūrybinis palikimas didžiulis. Gerardas Bagdonavičius yra sukūręs apie 5000 įvairiausių kūrinių, dalyvavęs gausybėje dailės parodų.



Dailininko Gerardo Bagdonavičiaus vienu žodžiu apibūdinti neįmanoma. Jis puikiai orientavosi beveik visose meno šakose. Tai menininkas "profesionalas", "originalus", "nepakartojamas", "savitas", "kūrybiškas", "intelektualas", "noriai bendraujantis", "nuoširdus", "aktyvus visuomeniniame gyvenime", "mėgstantis keliauti", "entuziastas"...


Kviečiame pažvelgti į dailininką Gerardą Bagdonavičių "iš arti".

Vaizdo įrašas saugomas ŠAVB  Užsisakyk!

Klauskite Bibliotekoje
Česlovo Žalio filmo
apie Gerardą Bagdonavičių. 

Filmas virtualioje erdvėje

Gerardas Bagdonavičius. Šiaulių legenda

Daugiau apie dailininką skaitykite...


Meno ir muzikos skyriuje vartykite  knygas apie Gerardą Bagdonavičių, grožėkitės jo sukurtais ekslibrisais bei aplankykite grafiko V. Janulio varyje įamžintą Gerardo Bagdonavičiaus kūrinį "Autoekslibrisą", įkurdintą ant skyriaus sienos.

Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondas
Meno ir muzikos skyrius
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą