2021 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

SENDAIKČIŲ TURGUJE RASTAS LOBIS – DRAUGYSTĘ SUSTIPRINANTYS EKSLIBRISAI

Klemenso Kupriūno autoekslibrisai 


Pradėjus įgyvendinti projektą „Lietuvos ekslibrisokūrėjai XX-XXI a.: enciklopedinio žinyno rengimas“ teko lankytis Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (VAVB). Čia susipažinau su informacinių išteklių centro vadove Asta Kazakevičiūte-Bankauskiene. Jaukiose, renovuotose bibliotekos erdvėse kalbėjomės apie knygos nuosavybės ženklus. Iš šviesios ir labai malonios bibliotekos darbuotojos pasisėmusi žinių grįžau į Šiaulius. Po kelių mėnesių ant savo stalo radau siuntinį iš VAVB.  Asta įvertinusi mūsų svarbią misiją, – kaupti lietuviškuosius ekslibrisus ir supažindinti visuomenę su jų kūrėjais, – Vilniaus sendaikčių turguje nupirko kelis įdomius eksponatus.

Rankose laikiau  ŠAVB Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondui dovanotus dailininko Klemenso Kupriūno, kaip jis pats save pristato Klemo pa Utenas, 4 įrėmintus ankstyvosios kūrybos ekslibrisus. 2 iš jų, – autoekslibrisai, – atskleidžiantys originalią, ekspresyvią kūrėjo asmenybę.

Netikėtai prasidėjusi pažintis peraugo į dalinimąsi ekslibrisais. Visada žinojau, kad ekslibrisai suartina žmones, bet vis tiek nustebina, kai tai patiri pats.

A. Kaktytės info.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą